Verighete-Sabrini - Informatii verighete - Despre aur


Informatii despre verighete

Verighetele reprezinta una din cele mai importante achizitii pe care le veti face in viata. Inainte de a le cumpara faceti-va timp si cititi cateva sfaturi, informatii despre aur, diamante, platina si multe altele.De stiut

Despre aur

De-a lungul istoriei, frumusetea impresionanta a aurului a inspirat nenumarate legende, culturi, civilizatii. In zilele noastre aurul este cea mai buna optiune in alegerea unei bijuterii datorita calitatii si capacitatii sale de a fi turnat si modelat.

In Romania sunt considerate metale pretioase, conform legii: aurul, argintul si metalele platinice (platina, paladiul, rhodiul, osminul si iridiul)
Titlul metalului reprezinta proportia de metal pretios fin continuta de un obiect, exprimata în miimi.
Titlurile legale în România, sunt urmatoarele:

  1. pentru aur: 375‰; 500‰; 585‰; 750‰; 833‰; 900‰; 916‰ si aur fin 999‰;
  2. pentru argint: 750‰; 800‰; 875‰; 916‰; 925‰ si argint fin 999‰;
  3. pentru platina: 950‰;
  4. pentru paladiu: 950‰.

Unitate de masura este KARATUL (pronuntat [ c a r a t ], pl. Karate ). 
Prescurtat Kt. sau K.

Puritatea aurului este masurata astfel in Karate, denumire folosita pentru a indica procentajul de aur pur sau aur fin, dintr-un aliaj de aur. In forma pura, 1000‰ aur inseamna 24 karate fiind mai scump, insa mai moale si deci mai putin durabil decat aliajul de 18 karate care contine 750‰ aur fin, sau decat cel de 14 karate , ce contine 585‰ aur fin. Daca vom compara aliajele bijuteriilor atunci cu cat aliajul are mai multe karate cu atat pretul bijuteriilor va fi mai mare datorita continutului mai ridicat de aur fin.

Culoarea aurului - poate fi in majoritatea cazurilor, galbena (aurie), rosie, alba.

Culoarea galbena poate fi usor schimbata prin alierea in diferite concentratii cu diferite alte metale: Argint, Cupru, Nichel, Paladiu in functie de culoarea pe care bijutierii doresc sa o obtina. O concentratie mai mare de Argint, Nichel sau Paladiu din procentajul metalelor folosite la aliere duce la crearea aliajului de aur alb in timp ce o concentratie mai mare de Cupru reda aliajul de aur roz denumit si aur rosu.

INDIFERENT DE CULOAREA AURULUI (cu acelasi carataj) PRETUL PE GRAM ESTE ACELASI.

IMPORTANT!

  1. Pentru a intruni conditiile legale la vanzare, toate bijuteriile si obiectele din metale pretioase trebuiesc sa fie marcate cu : marca de certificare sau marca de garantie proprie alaturi de marca titlului.
  2. Existenta marcii de certificare este suficienta in absenta altor marci intrucat aceasta este distinctiva pentru fiecare tip de metal pretios si pentru fiecare titlu al metalului
  3. Marca de garantie proprie aplicata fara marca de titlu reprezinta o "garantie" la NIMIC, acest lucru fiind sanctionabil de lege.
  4. Pretul metalelor pretioase practicat de operatorii economici nu reprezinta un pret impus ci mai degraba un pret ce se autoregleaza pe principii concurentiale si in functie de cotatia gramului de aur fin data de BNR.
  5. In pretul unui obiect din metale pretioase nu este reflectat numai gramajul de aur fin continut, pretul cuprinzand de asemenea si o parte data de manopera, model , brand etc.
 
Ramaneti la curent cu ultimele noastre promotii!


Copyright 2010 © S.C. Irinik S.R.L. detinatoarea marcii